top of page
Zoeken

Wil jij een digital nomad worden?

Bijgewerkt op: 31 dec. 2020

Wil jij reizen en werken combineren? Wil jij online geld verdienen en tegelijkertijd alle mooie plekken ter wereld ontdekken. Wil jij nooit meer gebonden zitten aan een 9-5 baan? Wil jij meer vrijheid? Kortom wil jij een digital nomad worden?


Dit is een droom voor vele. Waar moet jij beginnen met het opbouwen van een leven als digital nomad? Het lijkt zo onbereikbaar en onmogelijk maar gelukkig is het dat niet! Zelf reis ik als digital nomad de wereld over en verdien online mijn geld. In dit artikel neem ik je mee in de 7 stappen die jij moet zetten om een leven als digital nomad op te bouwen.


Een digital nomad worden, wat houdt dat precies in?

Een digital nomad is iemand die via online geld verdiend en tegelijkertijd niet meer gebonden zit aan een en dezelfde plek. Een digital nomad is iemand die locatie onafhankelijk zijn of haar werk kan uitvoeren. Een digital nomad is een levensstijl en géén beroep dat je kunt uitoefenen. Het worden van een digital nomad is dus een erg breed begrip. Maar hoe word jij een digital nomad? Dit kun je bereiken door de volgende 7 stappen.

1. Wat is jouw digital nomad doel?

De allereerste stap richting jouw leven als digital nomad is het opstellen van een duidelijk doel. Je wilt een digital nomad worden maar dat is een ruim begrip. Wanneer heb je dit behaald? Wat betekent het worden van een digital nomad voor jou? Zoals je ziet roept het worden van een digital nomad veel vragen op. Dit kun je verduidelijken door een duidelijk doel op te stellen.

“Op 1 maart 2022 wil ik €1500 netto per maand verdienen met mijn eigen online-onderneming waarvan ik kan leven in Azië.”

Doordat je een duidelijk doel stelt is het direct duidelijk waar je naar toe werkt. Zo moet je voor 1 maart 2022 €1500 euro netto per maand verdienen. Dit ga jij verdienen d.m.v. je eigen online-onderneming. Van deze €1500 kun jij een nomadisch leven leiden in Azië. Wanneer jij dit doel hebt behaald kun jij beginnen aan jouw leven als digital nomad.

2. Wat zijn de online verdienmodellen voor het opbouwen van een nomadisch bestaan?


Wanneer jij je doel hebt bepaald is het belangrijk dat je onderzoek gaat doen naar de online verdienmodellen voor een digital nomad. Want wat zijn de online verdienmodellen waarmee jij een leven als digital nomad kunt gaan leiden? Elk jaar komen er steeds meer kansen om online te werken en plaat onafhankelijk te leven. Neem bijvoorbeeld Covid-19, dit heeft ervoor gezorgd dat vele mensen gedwongen vanuit huis werken. Werkgevers zijn gedwongen om werknemers vanuit huis te laten werken. En waarom niet vanuit het buitenland?

Het belangrijkste om eerst te achterhalen is: waar ligt je passie? Wat voor werkzaamheden sluiten aan bij mijn passie. Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt wat je leuk vindt en wat je vooral ook niet leuk vindt is het tijd voor de volgende stap: Meer vrijheid als digital nomad.


3. Meer vrijheid als digital nomad!

Maar de keuze of je een eigen bedrijf wilt opzetten of dat je liever voor een baas blijft werken. Wanneer jij weet wat voor werkzaamheden je wilt gaan uitvoeren moet je de beslissing nemen of je een eigen bedrijf wilt of liever voor een baas blijft werken. Wil jij meer vrijheid in jouw bestaan als digital nomad? Simpel, ga naar de kamer van koophandel en schrijf jouw eigen bedrijf in. Ben jij meer opzoek naar financiële zekerheid? Ga solliciteren op het werk waarin jij geïnteresseerd bent!

Simpel toch? Het is een kwestie van keuzes maken en het ondernemen van actie. Wanneer jij een leven wilt opbouwen als digital nomad is het een vereiste dat je een proactieve houding aanneemt. Wanneer jij dit doet dan is een leven als digital nomad binnen handbereik!

4. Ga aan de slag als digital nomad

Heb je de keuze gemaakt tussen een eigen onderneming of het werken voor een baas? Nu is het tijd om aan de slag te gaan als digital nomad. Start met je baan bij je werkgever of ga bouwen aan je eigen onderneming. Zorg dat je actief aan de slag gaat en blijf je focussen op jouw gestelde doel. Wanneer jij focus blijft houden op het worden van een digital nomad, het hebben van meer vrijheid en locatie onafhankelijk werken waardoor je de wereld over kunt reizen ga jij succes behalen.


Zorg dat je je omringt met andere “like-minded mensen”. Wil je in contact komen met Fck Normal Life? Stuur ons gerust een berichtje, wij staan altijd open voor het maken van nieuwe connecties en helpen met het opbouwen van jouw leven als digital nomad.


5. Hoeveel geld heb je nodig om te leven als digital nomad?

Jij wilt een digital nomad worden toch? Maar wat heb je nodig om dit te realiseren?


Juist… Geld. Geld is het middel dat ervoor zorgt dat jij een leven als digital nomad kunt gaan leiden. Maar hoeveel geld heb je eigenlijk nodig voor het worden van een digital nomad? Bepaal waar ter wereld je wilt starten aan jouw avontuur als digital nomad. Is dit in Azië? Dan heb je een stuk minder inkomsten nodig dan wanneer je wilt starten in Australië. Doe onderzoek naar hoeveel het kost om te leven als digital nomad. Dit kun je ook terugvinden op onze website onder het kopje “destinations”.

6. Jouw droom: het worden van een digital nomad. Laat dit je niet afpakken!!

Het leven van jouw droom: het worden van een digital nomad. Maar bedoel ik precies met “laat dit je niet afpakken?”


Tijdens jouw reis: het worden van een digital nomad krijg je te maken krijgen met jaloezie en onbegrip. Mensen uit je omgeving, vrienden, familie gaan jouw toekomstvisie misschien niet helemaal begrijpen. Ze kunnen jaloers worden omdat jij wel een doorzetter bent die zijn of haar dromen achterna gaat.


Laat je droom niet afpakken en zorg dat je niet gedemotiveerd raakt door andermans reactie. Ga door en blijf volhouden. YOU ROCK!! GO FOR IT!!

7. Jouw leven als digital nomad kan


beginnen.

Dit is de start van jouw droomleven. Alle prachtige plekken ter wereld ontdekken, heerlijk koude biertjes drinken op het strand, sterrenkijken in de woestijn, een trektocht door de


jungle, diepzeeduiken, niets is meer te gek want jij kunt gaan leven als digital nomad. Maar voordat het zover is moet je je goed voorbereiden op je reis.

Wat neem je mee? Wat voor visum heb je nodig? Welke vaccinaties moet je laten zetten? En het belangrijkste van alles, waar heb je goede internetverbinding? Dit is natuurlijk de final touch voor de start aan jouw avontuur!

Het opbouwen van een leven als digital nomad zal niet altijd gemakkelijk verlopen. Zo kun je onderuitgaan met je business, verlopen de plannen niet zoals verwacht of zie je even door de bomen het bos niet meer. Dit is heel normaal, zorg vooral dat je


positief blijft en actie onderneemt. Wanneer jij niet opgeeft ga jij een leven als digital nomad opbouwen!

Vind jij dit alles ontzettend interessant maar nog net iets te spannend om dit allemaal alleen te doen? Neem dan even een kijkje op onze website www.fcknormallife.nl. Wij, Lotte en Nout, van Fck Normal Life kunnen jou helpen bij het worden van een digital nomad. Dit doen wij met ons e-learning programma met ontzettend veel leuke extra’s! In het e-learning programma is alle informatie samengevat en is het een kwestie van invullen en uitvoeren. Heb je nog vragen m.b.t. het programma? Stuur gerust een mail naar Lottenout@fcknormallife.com

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page